1  ΨΑΛΑΤΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΑΣΜΑ ΝΕΟΝ ΨΑΛΑΤΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΠΑΣΑ ΓΗ = Όχι τα  άσματα που τραγουδούσαμε κάποτε στο κόσμο της αμαρτίας άλλα τα άσματα που δοξάζουν το Θεό δηλαδή ψαλμούς και ύμνους διότι ο άνθρωπος που πιστεύει στο Θεό υμνεί το Θεό.

 

2  ΨΑΛΑΤΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΕΥΛΟΓΕΙΤΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΑΥΤΟΥ ΚΗΡΥΤΤΕΤΕ ΑΠΟ ΗΜΕΡΑΣ ΕΙΣ ΗΜΕΡΑΝ ΤΗΝ ΣΩΤΗΡΙΑΝ ΑΥΤΟΥ= κυρήτουμε και ομολογούμε τι έκανε ο Κύριος στη ζωή μας άλλα και τι θα κάνει διότι ο ίδιος χθες,σήμερα και αύριο δεν σταμάτησε να ενεργεί και να βοηθάει εκείνον που τον επικαλείται και τον πιστεύει.

3  ΑΝΑΓΓΕΙΛΑΤΕ ΕΝ ΤΟΙΣ ΕΘΝΕΣΙ ΤΗΝ ΔΟΞΑΝ ΑΥΤΟΥ ΕΝ ΠΑΣΙ ΤΟΙΣ ΛΑΟΙΣ ΤΑ ΘΑΥΜΑΣΙΑ ΑΥΤΟΥ =Σε όλους λέμε τα θαυμάσια του,και το ομολογούμε δημόσια τι κάνει ο Θεός  σήμερα, κι όχι μόνο στην εποχή που ζούσε ο Χριστός πριν αναστηθεί αλλά και σήμερα ακούει,βλέπει και ενεργεί.

4  ΔΙΟΤΙ ΜΕΓΑΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΙ ΑΞΙΥΜΝΗΤΟΣ ΣΦΟΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΦΟΒΕΡΟΣ ΥΠΕΡ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΘΕΟΥΣ =Μέγας.. έτσι να τον βλέπουμε ζωντανός και αληθινός, όχι ένα είδωλο που έχει μάτια και δεν βλέπει και αυτιά άλλα δεν ακούει.

5  ΔΙΟΤΙ ΠΑΝΤΕΣ ΟΙ ΘΕΟΙ ΤΩΝ ΕΘΝΩΝ ΕΙΝΑΙ ΕΙΔΩΛΑ Ο ΔΕ ΚΥΡΙΟΣ ΤΟΥΣ ΟΥΡΑΝΟΥΣ ΕΠΟΙΗΣΕ= Είδωλο κάτι που το φτιάχνουν οι άνθρωποι και το προσκυνούν και αυτό λέγεται ειδωλολατρεία και αυτό αναφερέται στον ψαλμό 115 και εδάφια 4  ΤΑ ΕΙΔΩΛΑ ΑΥΤΩΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΥΡΙΟΝ ΚΑΙ ΧΡΥΣΙΟΝ ΕΡΓΑ ΧΕΙΡΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ 5  ΣΤΟΜΑ ΕΧΟΥΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΛΑΛΟΥΣΙΝ ΟΦΘΑΛΜΟΥΣ ΕΧΟΥΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΣΙΝ 6  ΩΤΑ ΕΧΟΥΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΟΥΣΙ ΜΥΚΤΗΡΑΣ ΕΧΟΥΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΣΦΡΑΙΝΟΝΤΑΙ 7  ΧΕΙΡΑΣ ΕΧΟΥΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΨΗΛΑΦΩΣΙ ΠΟΔΑΣ ΕΧΟΥΣΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΕΡΙΠΑΤΟΥΣΙΝ ΟΥΔΕ ΟΜΙΛΟΥΣΙ ΔΙΑ ΤΟΥ ΛΑΡΥΓΓΟΣ ΑΥΤΩΝ 8  ΟΜΟΙΟΙ ΑΥΤΩΝ ΑΣ ΓΕΙΝΩΣΙΝ ΟΙ ΠΟΙΟΥΝΤΕΣ ΑΥΤΑ ΠΑΣ Ο ΕΛΠΙΖΩΝ ΕΠ ΑΥΤΑ

6  ΔΟΞΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΩΠΙΟΝ ΑΥΤΟΥ ΙΣΧΥΣ ΚΑΙ ΩΡΑΙΟΤΗΣ ΕΝ ΤΩ ΑΓΙΑΣΤΗΡΙΩ ΑΥΤΟΥ = Ο Θεός δημιουργεί τα πάντα, όπου και να κοιτάξεις βλέπεις τα θαυμάσια του άλλα και εκείνα που είναι στον ουρανό και τα έφτιαξε όλα για τα παιδιά του που θα κατοικήσουν μία μέρα στην παρουσία του.

7  ΑΠΟΔΟΤΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΠΑΤΡΙΑΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ ΑΠΟΔΟΤΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΔΟΞΑΝ ΚΑΙ ΙΣΧΥΝ = Να δίνουμε αυτό που του αξίζει ευχαριστία και να τον υψώνουμε.

8  ΑΠΟΔΟΤΕ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΤΗΝ ΔΟΞΑΝ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΥ ΛΑΒΕΤΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΕΛΘΕΤΕ ΕΙΣ ΤΑΣ ΑΥΛΑΣ ΑΥΤΟΥ= Παλιά διαθήκη θυσιές έκαναν και προσφορές τώρα στην Καινή διαθήκη θέλει να προσφέρουμε την καρδιά μας εκεί κατοικεί ο Θεός σε μία καρδία που δεν θέλει την αμαρτία άλλα την υπακοή στη εντολή του Θεού Κατά Ιωάννη κεφ 14 (ΙΔ) και εδάφια  21  Ο ΕΧΩΝ ΤΑΣ ΕΝΤΟΛΑΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΦΥΛΑΤΤΩΝ ΑΥΤΑΣ ΕΚΕΙΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΓΑΠΩΝ ΜΕ Ο ΔΕ ΑΓΑΠΩΝ ΜΕ ΘΕΛΕΙ ΑΓΑΠΗΘΗ ΥΠΟ ΤΟΥ ΠΑΤΡΟΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΘΕΛΩ ΦΑΝΕΡΩΣΕΙ ΕΜΑΥΤΟΝ ΕΙΣ ΑΥΤΟΝ 22  ΛΕΓΕΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ Ο ΙΟΥΔΑΣ ΟΥΧΙ Ο ΙΣΚΑΡΙΩΤΗΣ ΚΥΡΙΕ ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΜΕΛΛΕΙΣ ΝΑ ΦΑΝΕΡΩΣΗΣ ΣΕΑΥΤΟΝ ΕΙΣ ΗΜΑΣ ΚΑΙ ΟΥΧΙ ΕΙΣ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ 23  ΑΠΕΚΡΙΘΗ Ο ΙΗΣΟΥΣ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΕΑΝ ΤΙΣ ΜΕ ΑΓΑΠΑ ΤΟΝ ΛΟΓΟΝ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΦΥΛΑΞΕΙ ΚΑΙ Ο ΠΑΤΗΡ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΑΓΑΠΗΣΕΙ ΑΥΤΟΝ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΑΥΤΟΝ ΘΕΛΟΜΕΝ ΕΛΘΕΙ ΚΑΙ ΕΝ ΑΥΤΩ ΘΕΛΟΜΕΝ ΚΑΤΟΙΚΗΣΕΙ

9  ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΑΤΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟΝ ΕΝ ΤΩ ΜΕΓΑΛΟΠΡΕΠΕΙ ΑΓΙΑΣΤΗΡΙΩ ΑΥΤΟΥ ΦΟΒΕΙΣΘΕ ΑΠΟ ΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΥΤΟΥ ΠΑΣΑ Η ΓΗ = Η παρουσία του Θεού προκαλεί φόβο μπροστά του ήμαστε πολύ μικροί και φαίνονται όλα τα ελαττώματα μας.

 10  ΕΙΠΑΤΕ ΕΝ ΤΟΙΣ ΕΘΝΕΣΙΝ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΒΑΣΙΛΕΥΕΙ Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΘΕΛΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΣΘΑΙ ΕΣΤΕΡΕΩΜΕΝΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΑΛΕΥΘΗ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΝ ΕΥΘΥΤΗΤΙ = Μια μέρα θα βασιλεύει στη γη τώρα βασιλεύει στην καρδιά μας. Παράλληλα αφήνει τον άνθρωπο ελεύθερο να φανερώσει την δικαιοσύνη του και μία μέρα θα δώσει λόγο μπροστά στο Θεό που θα τα φέρει όλα στο φως.  Η ΟΙΚΟΥΜΕΝΗ ΘΕΛΕΙ ΒΕΒΑΙΩΣ ΕΙΣΘΑΙ ΕΣΤΕΡΕΩΜΕΝΗ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΣΑΛΕΥΘΗ ΑΥΤΟΣ ΘΕΛΕΙ ΚΡΙΝΕΙ =δεν θα υπάρχει ακαταστασία όταν βασιλεύψει ο Κύριος.

11  ΑΣ ΕΥΦΡΑΙΝΩΝΤΑΙ ΟΙ ΟΥΡΑΝΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΓΑΛΛΕΤΑΙ Η ΓΗ ΑΣ ΗΧΗ Η ΘΑΛΑΣΣΑ ΚΑΙ ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΑΥΤΗΣ =δεν θα υπάρχουν άσχημες καιρικές συνθήκες , ούτε πυρκαγιές όλα θα αγάλλονται.

12  ΑΣ ΧΑΙΡΩΣΙΝ ΑΙ ΠΕΔΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΕΝ ΑΥΤΑΙΣ ΤΟΤΕ ΘΕΛΟΥΣΙΝ ΑΓΑΛΛΕΣΘΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΔΕΝΔΡΑ ΤΟΥ ΔΑΣΟΥΣ = όλα όμορφα χωρίς την ρύπανση και την φθορά του περιβάλλοντος.

 13  ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΔΙΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΟΤΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΔΙΑ ΝΑ ΚΡΙΝΗ ΤΗΝ ΓΗΝ ΘΕΛΕΙ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΝ ΕΝ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΕΝ ΤΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΑΥΤΟΥ = Δέν θα πράξη ο Θεός ούτε χατίρια ούτε προσωποληψία όποιος απειθή είναι ήδη κριμένος διότι αφού έχει την αμαρτία 'έχει και την οργή  του Θεού, για να φύγει η οργή του Θεού πρέπει να φύγει η αμαρτία από πάνω μας, και φεύγει δια πίστεως  στον Ιησού διότι ο Ιησούς τιμωρήθηκε στη θέση τι δική μας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το!

Επισκέπτες τώρα

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 3 επισκέπτες και κανένα μέλος

Κήρυγμα ευαγγελίου

 

Κάθε Τετάρτη & Σάββατο 8-9 μ.μ.

Κάθε Κυριακή 11-12 π.μ.


 Ελευθέρα Αποστολική εκκλησία Πεντηκοστής

Θεόφραστου 15 Κως

Είσοδος Ελεύθερη

Χριστιανικό Ραδιόφωνο

 

Links


On-line κηρύγματα

 

FACPTUBE


  Christianity.gr


Χριστιανικό κανάλι

 


Υμνολόγιο